gaultmillau

A szatmári töltött káposzta, a zsombói rétes és a legkisebb közös többszörös a Gault&Millau 2014 sajtótájékoztatóján

Október 10-én nagy volt a sürgés-forgás a Gerbeaud-házban. Egymást kerülgette az alagsorban a rendezvény előkészítéséért és a ház napi működéséért felelős csapat. Minden  etológiai törvényszerűség szerint a két tábor előbb vizuális, majd a verbális agresszió jeleit mutatta volna.  De nem. A forgatási helyszínt biztosító Gerbeaud-cukrászat házigazdáinak, a Kolonics team-nek az arcán én mosolyon kívül más érzelmi megnyilvánulást nem láttam.

Így mi is vidáman, valamint lehetőségeinkhez mérten áramvonalba rendeztük a felszerelést, és igyekeztünk a minimális helyigényt elfoglalni. Még jó, hogy a Zsebtévén nőttünk fel. Megjöttek az asszonyok, Marika, Marika, Aranka és odaát Vomberg Frigyes válogatottja is nekilátott. A zsombói küldöttség a rétesért, Frici a káposztáért felelt.

A Kertipad kameramanói , Matyi és Ákos cikáztak a helyszínek között, Csaba a hangot vadászta a fehérzajban, bár ruhája nem ettől lett fehér, hanem mert önfeláldozó munkavégzés közben  nekitámaszkodott a lisztes zsákoknak (inkább csak azon sajnálkozott, hogy a liszt angol termék). Az ételek és a  felvétel is elkészült, jó hangulatban, egészségben, megállták a helyüket az Onyx és a Zóna ételkölteményei mellett. A felvétel cizelláltabb, oktatási célra is használható változatán  Tamásék (MBT) még dolgoznak, ez is látható lesz hamarosan a G&M honlapján.

Külön köszönet a Folk Error-nak és DJ Jutasinak, akik azonnal és térítésmentesen gyújtottak zenei mécsest a hagyományőrzéshez.  A nap elején még azt hittem két tábor van, de valójában csak egy volt.  Amelyik, ha nemzeti értékek megmentéséről  van szó , a legkisebb közös többszöröst és nem a legnagyobb közös osztót keresi. Szerintem, ezen a rendezvényen nem csak kereste, meg is találta.

Jó volt ezt látni és arra gondolni, ha ez itt megy, miért ne menne máshol is. Tényleg, miért is ne?

 

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

Minden vélemény számít!