zacher-meghivo

Tiszta szívvel lélekkel

Kedves Padtársak!

A szezon végén, még a nagy nyári szabadságok előtt, ismét összejövünk egy kis beszélgetésre az ízek otthonában, az Atakámban. A családosok kérésére, a hétvégi utazások miatt, pénteki napon,  június 28-án, este 7 órakor találkozunk.

A Kertipad esték oldott hangulatúak, de a szervező csapat komolyan veszi egyik fő misszióját, az ismeretterjesztést. Ezért most is egy országos szaktekintélyt kértünk fel előadónak,  aki zsúfolt médiaszereplései és munkahelyi elkötelezettsége mellett is elfogadta meghívásunkat. A Kertipad vendége ezúttal:

dr. Zacher Gábor, címzetes egyetemi docens.

Hogy temérdek teendője mellett eljön hozzánk, azt a Kertipad újabb elismerésének tekintjük. Miért gondoltuk, hogy szükségünk van egy ilyen előadóra és előadásra? Nem hagyhatjuk ki azt a ziccert, hogy ne említsük meg, Gábor rokona kora egyik leghíresebb cukrászának, Franz Sachernek. Már ezért is szívesen látjuk egy gasztronómiai közösségben. De ezen túl:

mivel  az igényes és kulturált borfogyasztást nagyon is pártoljuk, de ezt felelőséggel kívánjuk tenni. Ezért az alkohol egyéni és társadalmi jelentőségű kockázataival is foglalkoznunk kell .  A Kertipad közösségben, hála Istennek, sok a gyermekes család, nekik  is szeretnénk tájékoztatást, információt adni egy olyan személy által, akinél a problémát jobban ismerő személyt ma aligha találunk Magyarországon. Miről beszél, illetve miben segít nekünk Gábor?

  • Az alkoholizmus helyzete, megítélése, jelentősége.
  • Ihatunk-e rendszeresen alkoholt otthon is? Mennyi az annyi?
  •  Mikor ihat a gyermek először alkoholt: a szülő előtt, által? –és még sok egyéb témát érintünk.

Természetesen, lehet kérdezni, akár a fiatalkori alkoholfogyasztást, akár a kábítószerfogyasztást illetően is, tabu téma nincs. Gábor rutinos, élvezetes, közvetlen stílusú előadó, elképesztő tudással, gyakorlati tapasztalattal, tehát bármit lehet kérdezni a témában, akár tanácsot és segítséget is lehet kérni.

Az este hátralevő részében a szokásos programpontok. Az ízletes menüsort séf barátunk, Nánási Lajos, most olyan alapanyagokból állította össze, amiről a közfelfogás, és olykor a tudományos megfigyelések, vizsgálatok is az állítják, hogy a szervezetet tisztító hatásúak. Ha hozzávesszük azt a tényt, hogy a baráti közösségek a lelket frissítik, akkor megfelelünk a rendezvény címének : Tiszta szívvel, lélekkel.  A borok, pedig, magyar, kézműves tételek. A vacsora alatti kvíz nyertese, a Zacher Gáborról írt könyvet viheti haza,  Karizs Tamás tollából. Felesleges mondanom, dedikált példányt.link. Egyéb meglepetést is tervezünk.

Mindenkit várunk a Kertipados jelmondattal: bélyeg helyett gyűjtsünk barátokat és élményeket! És persze vendégünkre és a borsorra tekintettel tegyük hozzá: Minden embernek van mértéke!

Padtársi üdvözlettel

Kertipad Team

0 hozzászólás

Szólj hozzá!

Minden vélemény számít!